title bar

Saturday, March 7, 2015

dREam and tAeget 2015

Alhamdulilah
sudah menginjak bulan ke-3 dah 2015
hari2 yg berlalu
ada baik dan buruknya...

bila pikir2 balik,
apa yg diri ini expect untuk tahun ni...

1) Siapkan DISSERTATION dengan jaya dan cemerlangnya

memang sekarang ni pon duk baca journal, nak top-up mana2 info yg xcukup, cari idea nak buat application... Matlab ke matematica ke, tak tau dan xdecide lagi nak guna yg mana... hrap2 akan decide dan bole bt secepat mgkin...

2) Graduasi sbg pelajar MASTER



Semester 1 dah berlabuh dengan syukur dan jaya. maka separuh pengajian dah slesai la...
Tapi, smester 2 ni, kene habiskab juga... wait for konvo bulan 9 kot insyaAllah..
Doa bnyk2...

3) Dapat kerja


harap2, bile da habis blaja bulan7, bulan 8 at leasr dah ada kerja menanti walaupun bkn kerja tetap... harap2 dapat kerja tetap terus pon bagus jgk.. Bak kata org, rezeki masing2, kalau ada rezeki diri ini, adala.... yg penting usaha, doa dan tawakal...

4) run on tuisyen atau mengajar secara personal

harap dapat bukak pusat tuisyen ataupun menjadi sumber sebagai guru tuisyen kat mana2 tempat.. tapi kalau bole nak bt sendiri dan ajar2 budak2 stemza... nak menabur bakti pada junior sambil mencari pendapatan sendiri...

5) Travel ke Melaka & Putrajaya



Harap dapat gi kt melaka kat tempat one of my best friend sekolah rendah yg kerja kat Melaka and travel melaka... bila lagu kan nak merasa jalan2 negeri orang....
Lepas tu nak pi jalan2 kat putrajaya.. tengok cite istikarah cinta n kagum ngn bangunan n tempat tu.. walaupun dalam malaysia, tapi xsampai lek lok lg kat situ.. so, kene la sampai jugak kan sekali...
Soon....

6) Nak decorate rumah serba sikit



walu xtahu nak decorate ape lg, tapi harap2 nanti ade la idea nak ubah yg mana... paling xpon, cat rumah... gambate!!!!!

2 comments:

  1. Hello Fatinamira, I really loved your article. Though I had to translate using Google Translator but that effort worth it. You have good insight about studying alone. I am studying for CAT alone, no coaching. Reading Competitive Exams Study Material on my own and I think I can pass the exam. Thank you and keep writing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi.. Tq for reading... and sorry because i'm not too good to write in English.. Are you study for CAT? What is CAT? sorry, i'm never heard about it.
      Tq, i will try to write something that useful . but lately i've no ideas to share any writing.. if u've have some questions, may be i can write for u.

      Delete