title bar

Tuesday, January 13, 2015

CINTA~ menang, kalah, bahagia , derita

Cinta
sebuah percaturan hati
yang ada menang dan kalah
menang yang tak berti kita berjaya
dan
kalah xbererti kita tewas

Cinta
mengajar untuk kita pentingkan diri kita sendiri
dan mengajar kita untuk mengalah
agar utuhnya perasaan itu
kekal dan tersemai di hati selamanya...

Duhai pencuri hati
pergimu
tak mampu aku tarik kembali ke dakapan itu
tanganku yang kau lepaskan xmampu aku tarik kembali
ke dalam genggamanku ini
bukan kerana
tidak sampai
bukan kerana
aku sudah putus asa
cuma...
tiada kekuatan untuk diri ini
merampas..
merampas hatimu yang
dulu milikku
tapi
sekarang sudah dimiliki orang lain...

apakah mampu aku hancur hati orang lain
untuk memenangi hati sendiri?
lukakan hati orang lain untk gembirakan hati sendiri?
sedangkan bahagia itu belum pasti...
beralah..
itulah yang terbaik..
beralah ku tak bermakna aku tewas

cuma...

aku mengundurkan diri
dalam perlawanan cinta
yang xpasti di mana bahgia
yang xpasti adakah kekal hingga syurga...

pergilah sayang
kamu ke dalam genggamannya
ke dalam dakapannya
aku rela
walau terpaksa
aku pasrah
walau hati merana
aku terima
walau aku terluka

hanya doa bahagia
yang mampu aku kata.
semoga kamu bahagia selamanya..

sungguh!!!
andai benar cinta itu milikku
pasti kamu kembali kepadaku
satu hati nanti
esok? lusa?
atau entah bila...
tapi
andai cinta kamu bukan milikku
dan aku bukan milikku
pastii
ada insan lain bakal memiliki hati ini..



hati ini sepi
memandang ke depan
menanti hari
siapa bakal mencuri hati ini kembali
walaupun serik
rasa semua perkara
negatif
cinta itu menyakitkan dan sebagainya
tapi aku masih mahu setia
setia
menemani si pencuri hati
hingga hujung nyawa
hingga ke syurga
meniti hari bahagia bersama
merasa erti kehidupan bekerluarga
mahu setia
mahu bergembira
mahu bercinta

apakan daya
masa
tak mengizinkan lagi
sabarlah duhai hati
suatu saat pasti tiba
nanti
cuma
cepat atau lambat sahaja lagi

 keep the smile
love is for everyone
everyone deserve to feel the love
 just wait on the right time
u will feel the feel itself
the happiness, saddness
that we will remember
in the entire of our life
how amazing love can be...
but just to remember
don't put the love top all things
because many things are deserve to be the
top things in our life...
keep cheeeseeee.
SMILE!!! *-*

Saturday, January 3, 2015

REVIEW 2014

Welcome
to a new a page out of 365 pages
new year 2015!!!

Alhamdulilah

bersyukur untuk kesekian kalinya masih di beri peluang untk bernafas
dan merasai nikmat kehidupan. bak kata pepatah yang selalu di dengar, kalau xdak cabaran, xdak masalah, xdak kehendak, xlah dinamakan. di dalam hidup, di sini lah bermula segala jejak kehidupan, apa yg hendak di pelajari secara langsung dan xlangsung, dari sini nak kenal baik dan buruk.

Berakhir sudah 2014
yg memberi manis dan pahitnya yg tak mampu di ucap dan xnak bilang. entah senyum atau air mata yg lebih pun tak tahu. dalam gembira dam sedih, nak juga ingat sikit. Review cerita 2014 yg manis.. yg manis je.. yg pahit simpan dalam ingatan sendiri.

1)Real analisis

Final year student, boleh choose sbjek, ikot minat. so plih la sbjek ni. walaupon tau susah n xramai yg nak ambik, stil nak ambik jugk. bab  keras kepala nombor 1, xmai dengar cakap orang kan, seksanya tanggung sendiri. nasib baik ada serin n kawan2 lain sebgai pembantu. thanks uolls... walaupon xmampu di luah ucapan depan2. n thanks Dr Lee for the result.

walaupon xhebat with flying color, tapi puas hati da...

2)Complex analisis

orang lain duk pakat plih fluid mechanic, aku jgk yg menyimpang ke analisi... and at the end 11students only and dari situ aku bnyk belajar tentang how to study, alone study, not last minute study, independent study, and macam2 la....

3)Happy Graduation Day!!!



xdak gambar yg cantik, yg buruk pon jadila, janji ada kenagan kan....
dalam nak graduation day ni, yg xleh lupa la, sibuk ngn assignment and ade test. masa tu, pandai2 la bhgi masa, mana nak bace, mane nak pre and pro konvo lg... fikiran entah ke mana da... duk dalam kelas pon macam xdak dalam kelas... tapi, ALHAMDULILAH, semua berjalan lancar... 
Tahniah!!! 
untk diri sendiri... Right now, i'm graduate... walaupon xhebat macam orang lain, tapi boleh naik pentas dan habiskan pengajian dah SYUKUR sangt da....

4) Master student

and yg at the end of the year, sekarang, alhamdulilah , dah selesai menjawab 2paper untuk 1st semester sebgai student master... Modelling and numerical... so, the lasr paper on the go!!!

6hb January 2015
Algebra
Fighting for me!!!




Study is stop for tonight..
Continue.......
TOMORROW