title bar

Sunday, November 2, 2014

Master's life

sekian lama penantian..
hari ni, tengah2 malam
jari ni rasa nak menaip...
bukan bangga...tp inilah luahan rasa
sungguh
kehidupan
 PELAJAR MASTER
itu sangat berbeza...

Alhamdulilah...
Syukur kerana masih di beri peluang
untuk menimba ilmu lagi
dalam dunia
MATEMATIK
yang semakin rancak,semakin menarik
semakin complicated, semakin unik...

kalau masa degree itu,
rasa macam semua benda baru
bila time belajar
n accept everything dalam 1 masa
teramat susah..
 mungkin tak matang dan berfikir panjang kot

tp bila dah masuk master,
baru tau nak berdikari dalam belajar kan..
tak dak tutorial
tak dak cg nak paksa bt homework
cuma assignment wajib htr kalau nak dapt markah...

Ada yang tanya, "macam mana belaja master?"
ape aku jawab...
1) waktu belajar sangat fleksible(depend diri sendiri)
2 )kelas macam belajar hujung minggu(sebabnya selalu malam dan petang)
3) isolated(sebab asrama seme dak master,n kalau xdak kelas, duk bilik je)
4) berdikari(tak dak homework yg lecturer nak paksa bt n tak dak tuto)
5) time manangeable(kene susun atur jadual sendiri, yang mana kemahuan,yang mana kepentingan. sebab kalau ikut kemahuan, alamak tak jadi la kejenye)
6) hardworking(akan push diri untuk study sbb xdak orang nak bantu kite untk fahamkan sesuatu)
7) moveforward(akan sentiasa keep study and trying something to do with study)

itu je setakat yang terlintas...
and for the proof, here am i right now, typing all of these...
before continue writing about
visibility graphs of segment plak....

dalam belajar
tak salah bila kita salah
tak apa jika kita jatuh
tak kering jika kita menangis

sebab
itulah bermulanya
sebuah perjalanan kehidupan
di mana jua kita berpijak
dalam apa jua kita lakukan
pasti akan ada keputusan yang di buat
akan ada langkah yang dihanyun..
ayuh!!!
jangan berhenti..
kerna
inilah sebuah perjuangan...

#keep remind all of these thing to myself#


No comments:

Post a Comment