title bar

Tuesday, March 19, 2013

pengalaman + kepenatan= kenangan


 menghabiskan hujung minggu dengan aktiviti berfaedah
itulah mampu aku kataka di sini 
sebab minggu ni aku menghayati suasana bersuka ria.
walau apa pun itulah kenangan yg susah aku nak cipta..

dari Peneng bertolak ke Taiping...
bukan berjalan sahaja
tapi buat kerja projek masyarakat kumplan kami
tau mana kami pergi???
ZOO TAIPING


wah3x.. macam pergi lawatan dah gtu..
tapi kami bukan pergi melancong melawat zoo sebenarnya
tapi kami mbantu membersihkan zoo tu..
sampai ade auty sorg ni tanye
"adik kerje kat sini kire macam mane ye?"
kelu lidah nok jawab soalan tu..
tapi ape pun berprangsangka baik
tentu auty tu xassume kiteorg student kot...



haha...Projek berjalan lancar
ALHAMDULILAH..
Mga dapat A la yer...

keesokan hari....



ni menawaf pulau..haha
aku sajeje join aktiviti "Round Island"
motifye nak g bukit bendere sbb xpernah lagi g..
best tak reti nak cakap la
penat plak tak tau nak described macam mana..
dari U ke bukit bendera..
dapat la merasa naik train tu kan..


time naik excited kot..duk depan sekali.
fuh!!sekali train bgerak,gayt pun ade..
menikmati suasana sane... aman dan tenang



kalau nak study sane pon best la..
macam boleh j study sane dengn ramai orang tu kan..
tapi yg kelakarnya time train nak turun..
fuh!!walaupun xlaju tapi tetibe rasa aku ni memang gayat kot..
menerima diri ade kekurangan..
normal lah tu kan...

dari situ aku ke muzium
the best thing kt muzium is the picture,..
nice n soft,aku kagum kot..
ke sepatutnye aku ambik jurusan seni??

kemudian ke komtar,n botanical garden
bnyak kot monyet kat sane
siap kejar mengejar dengan orang lg sebb nak makana

setrusnya final destination padang kota
ramai orang
suasana pantai
best
tapi makanan mahal...
Pokai den sekojap...



 
 
"HANYA ITU KENANGAN YG MAMPU DI CIPTA:
SEANDAI MASIH BERPELUANG MEMBINA LAGI
KENANGAN ITU
AKAN KU KEJAR
DAN MENCARI ILMU DAN KENANGAN
BARU SELAGI HAYAT ADA

TQ 2 semua.. hehe..
p/s : xsabar nak naik kabel car plak kan...