title bar

Saturday, September 17, 2011

dari bumi usm....

assalamualaikum...
lama xpdate sebarang n3 kt blog ni
macam aku ni dah tak aktif blog.
hahaha
bukan tak aktif ler tapi bz giler

so kli ni aku dengan n3 baru
lagi fresh lagi bagus
eksklusiv dari bumi minden
peneng

pertama kali menjejkkan kaki di bumi minden ni
aku amat truja dengan tempat bakal aku tinggal
insyaAllah selama 3 tahun akan datang
baru jelas di depan mata
macam mana tahap kesibukan jalan raya apabila
jam 8 pagi dan habis waktu bekerja
seperti mana kl juga












minggu orentasi aku yang begitu memenatkan
menjadikan aku sudah kalih dengan erti penat berjalaln kaki
se situ sini
bayangkanlah, ada masa perlu kami manusia
di bumi minden ni berjalan kaki untuk ke satu tempat
memang disediakan bas, tapi tak kan lah
nak bergantung hidup pada bas sentiasa
tak de chalengging langsung

seminggu berorentasi,aku tabik la
akak2 PPSL SAUJANA
memang terbaik la guide kite orang
minggu oentasi juga la,aku dapat rasa
inikah kehidupan di u?
wahhh!! macam tak cye
nampk mcam senang,tapi
tak sesenang yg disangkakan

first day lecture!!!
lecturer chines..ok jer,sbb english dia fluent
BUT!!
MAT 101(calcullus)
first topic,function der!!
mak ai!!dalam beberapa jam da abis da blaja
conclusionnyer....pandai2 la survive nak blaja..

Lagi ape ek...
..............
ha...dah tau...
minggu depan ada ekspo . minggu convex..
aku trlibat jga..hahah..(ceh...bangga la plak)
aku ase bertuah giler sbb terpilih dalam ribu org yg intrview
aku dalam kalangan 120 org yg dapat...
ALHMDULILAH....

so,hujung minggu ni...
no jalan2,no main2
no tidor2
cover la ape yang lecturer cakap kt kuliah
kalau tak fahm kene la study blik
kalu x study,
cam ne nak faham..hahaha

ni kengkawan,dak2 maths kt bumi minden ni


so,aku end n3 kali ni,
dengan kegembiraan aku di bumi minden ni 
aku harap aku brjaya dengan skses
di harapkan usaha berterusan dengan harapan
aku dapat mengulung segulung ijazah dari bumi ini nnti
insyaAllah....
AMIN


Thursday, August 11, 2011

benar ini yg ku rasa?

Assalamualaikum...
lama menyepi xbermkna mira da xaktif blog kan?
entah la.membendung rasa  gundah di hati
menunggu kesihatan diri yg bru baik dari demam
mira ase hati n jiwa ni masih berterbangan
sehinggakan idea nk menulis entry kt blog ni pon xjadi
tp wlubgaimana pon
hari ni mira nk share sikit
still about love
haha
jiwang jer kan
pi kali ni bkn epi2
frust menonggeng dengn cinta..
haha
p/s:korg klu bercinta jgn tksb sangt tau
nnti merana diri

CINTA
kekadang bahagia mendengarnye
kekadang membosankan
pelbagai rasa bg setiap insan yg berbeza
aku juga insan biasa yg mengidami
percintaan yg amat biasa
cuma mengharapkan pada kasih yg berkekalan

CINTA
ini memenatkn,melrtihkan
bukan setakat sendi2 tulang jga jiwa raga ini
malahan zahir dan btin jua
cinta ini menghampakan
membuatkan aku merasa ingin berputus asa
ku amat mengerti
kehadiran ku xdi tunggu
malhan tak dinanti2kan
ku tahu jua
kehadiranku merimaskan mu
menyakitkan hati mu
sama lah kita
setelah sume yg terjadi bween us
kehadiran mu
merobek jantung dan hati ini
kemunculan mu
menyesakkan nafas di dada
apa2 sahaja tentang mu
membuatakan aku seperti ingin
GILA

aPa guna lg
mengharapkan pada aku yg xsempurn ini
ingatlah bhawa
kehadiran ku
pasti akan menyedihkan mu satu hari nnti
jadi
tinggalkan aku sblm aku meninggalkan mu

ku tahu diri mu mengerti perasaan ini
ku tahu bahwa kita saling menyedari
bahawa ini saling di miliki
namun
apa daya
takdir blm dan x ber pihak pada kita
iaitu
insan yg alami cinta

sebelum aku yg mengorak langkah
lebih baik
jauhkan diri sesama sendiri
kerna
ini adalah jalan terbaik
dan
amat terbaik!!!

kenapa hati ni di uji
kenapa hati ni masih membeku
kenapa hati ni masih menangisi
adakah kerna masih wujud sisa
untuk merasa cinta??
itulah yg menjadi tanda tanya
sedangkan aku telah percaya
sepenuhnya
pada takdir bahawa
engkau hanya untuk dia..

lukisan hatiku     ......^_@

Sunday, July 17, 2011

dengam korang ade sbuah kisah kehidupan..:)

 empat hari bersama korg
akak rase epi sangt
akak dapat rasa cm ne korg rasa nikmt kehidupan
sampai dalam entry akak ni
akak xtahu nak cite ape
just ade gmbr kenangn korg
bergmbr sikit
yg penting korg seronk sepnjg 4 hri
bersama kak mira





























khairis,akak seronk dengn kmu
xsangka la dlm kete api tu
sampai xtido ek klu akak xtidow
ok akak tido tipu2 jer
hahaha
xthu la ape akak nk cakap
korg nakal dan degil
korg menyengkn
korg mengmbirakan
everything ade la
korg la insan istewa
akak bertuah kerna dapat
kuar 4hri bsama korg
walupon xbnyk gmbr korg
tp sumenyer tersemat di hati ler..
nanti kita jaln2 lg yer...














korg,pertemuan kli ni di harapkn bkn yg terakhir

menghargai sesorang amat penting
menyelami hidup sesorang amat sukar
kehidupan yg serba sederhana
kehidupan yg kadg2 org xpandg
akak bangga ngn korg
korg adalah korg
xkira di mna
sama ada di KL tower@KLCC
atau mana2
korg tetap korg dengn cara korg
xberubah
akak harap sangt akak akn lg tabah
melihat cara korg hidup
akak rasa terharu sangt
kisah hidup korg menyenth
kalbu hati akak..
korang TERBAIK!!!!